Cat Friendly Clinic

Een aangenaam bezoek voor uw kat

Voor veel mensen is het elke keer weer een drama; met de kat een bezoekje brengen aan de dierenarts. Na een flinke worsteling zit de kat eindelijk in het reismandje, in de auto is de kat non-stop aan het miauwen en eenmaal bij de dierenarts wil de kat het mandje niet meer uit.

Een kat voelt zich veilig in zijn vertrouwde omgeving, wanneer hij hier uit wordt gehaald geeft hem dit stress. De kat kan zich angstig voelen tijdens deze spannende gebeurtenis. Sommige katten reageren hierop door zich agressief te gedragen.

Het bezoekje wordt zo een hele onderneming, waardoor veel mensen hiervan afzien. Toch is het wel raadzaam om minimaal één keer per jaar de kat door de dierenarts te laten onderzoeken. Op die manier kunnen ziektes in een vroeg stadium opgespoord worden, waardoor deze (beter) te behandelen zijn.

Bij Dierenartsenpraktijk De Dorskamp begrijpen wij dat onze praktijk niet de meest favoriete plek is voor uw kat en daarom willen wij het bezoekje of verblijf voor uw kat zo aangenaam mogelijk maken. Hiervoor maken wij gebruik van het Cat Friendly Clinic programma van de International Society for Feline Medicine en wij zijn sinds 2016 een officieel Cat Friendly Clinic (de 300ste! in de wereld).

Om de status van Cat Friendly Clinic te behalen dient de praktijk aan strenge eisen en regels te voldoen.
Enkele aanpassingen die wij hiervoor hebben doorgevoerd:

  • Een aparte wachtruimte voor katten (en kleindieren) waar u het reismandje op een verhoging kunt zetten. Uw kat kan dan de omgeving goed overzien, wat de stress verlaagt.
  • Een aparte opname voor katten (en kleindieren). Wij maken gebruik van schuilhuisjes in de opnamehokken en hebben verschillende kattenbakken, grit, eet-en drinkbakjes, kleedjes, voer en speeltjes tot onze beschikking om het verblijf voor uw kat zo aangenaam mogelijk te maken.
  • Een speciaal kattenspreekuur. Iedere dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur. Tijdens dit spreekuur zijn er geen honden in de praktijk aanwezig (m.u.v. spoedgevallen) en wordt er extra tijd voor uw kat ingepland, zodat deze rustig kan wennen aan de spreekkamer.
  • Wij hebben de beschikking over voldoende faciliteiten met betrekking tot röntgenapparatuur, echo, bloed- en urineonderzoek, opname, chirurgie en anesthesie.
  • Alle medewerkers in de praktijk volgen, bij het hanteren van de katten, de richtlijnen van de Feline-Friendly Handling Guidelines.
  • De dierenartsen en paraveterinairen volgen regelmatig bij- en nascholingen op het gebied van katten om hun kennis op up-to-date te houden.
  • Binnen de praktijk is Marieke van Rosmalen (dierenarts) de Cat Advocate. Zij zorgt ervoor dat de richtlijnen worden toegepast en is het aanspreekpunt voor vragen over katten.

Dierenartsenpraktijk De Dorskamp is een ISFM (International Society of Feline Medicine) Practice Member.

Terug naar Praktijkinformatie