Verzekeringen

De beste zorg voor uw huisdier

Huisdierverzekeringen

De diergeneeskunde heeft zich de  afgelopen tijd in een razend tempo ontwikkeld. Er is op het gebied van onderzoeken en behandelingen véél meer mogelijk dan vroeger. Maar daar hangt ook een prijskaartje aan, sommige behandelingen lopen in de duizenden euro's. Om uw huisdier de beste zorg te kunnen bieden, zonder dat de kosten daarin beperkend zijn, raden wij iedereen aan om zijn of haar huisdier te verzekeren. Een verzekering dekt over het algemeen de kosten van ziekten en ongevallen. Let op! Er zijn hierin uitzonderingen, vaak rasafhankelijk, lees goed de kleine lettertjes! Sommige pakketten vergoeden ook preventieve zorg, zoals castratie, sterilisatie of vaccinaties. 

Er zijn een paar handige websites waarop u een aantal huisdierverzekeringen kunt vergelijken, om te zien welk pakket het beste bij uw situatie past.

Kijk hierop op 112huisdier.nl en verzekerjehuisdier.nl.

Het hebben van een huisdierverzekering is anders dan het hebben van een Dier & ZorgPlan (DZP). Het DZP is namelijk aan onze praktijk gebonden en gaat om preventieve zorg (dus de vaccinaties, ontworming en ontvlooiing). Kijk hierop op onze Dier & ZorgPlan pagina. Het afsluiten van een DZP kan bij een verzekert dier en vice versa.

Terug naar Praktijkinformatie