Sietske Kranendonk

Dierenarts

Sietske Kranendonk - Dierenarts
Sietske Kranendonk Dierenarts

Mijn naam is Sietske Kranendonk en ik ben sinds 2001 werkzaam bij de Dorskamp. Ik ben in 1998 afgestudeerd aan de faculteit voor Diergeneeskunde in Gent, België, met als afstudeerrichting gezelschapsdieren en paarden. Na mijn afstuderen heb ik een paar jaar in Middelburg gewerkt in een landbouwhuisdieren- en paardenpraktijk, en een tijdje in een gemengde praktijk voordat ik bij de Dorskamp terecht kwam. 

Wat deze praktijk zo bijzonder maakt voor mij? Allereerst ons geweldige team, professioneel en gedreven, waarbinnen ik mij helemaal thuis voel. Daarnaast de mogelijkheden binnen deze praktijk om de diergeneeskunde op hoog niveau uit te kunnen oefenen. Ik heb echt van mijn hobby mijn beroep kunnen maken, en ga altijd met veel plezier naar mijn werk. 

Binnen het werk liggen mijn interesses vooral bij de geneeskunde van het konijn, en de echografie, echocardiografie en chirurgie van de gezelschapsdieren. Sinds 2021 volg ik het differentiatietraject cardiologie en pulmonologie, waardoor ik me steeds verder kan verdiepen in dit mooie vakgebied. Voor het onderzoeken en behandelen van cardiologie patiënten werk ik ook bij de Bosweide in Bennekom en in het Evidensia Dierenziekenhuis in Arnhem.  

We wonen met ons gezin op de mooie Veluwe, en bij ons wonen twee konijnen: Japie en Jantje, en twee hondjes: Bep en Sien. In mijn vrije tijd mag ik graag viool spelen in verschillende orkesten, of buitenritten maken met onze pony Saartje.